Pelastakaa Lapset ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, vuonna 1922 perustettu kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla.

Imatran seudun Pelastakaa Lapset ry on perustettu vuonna 1964.

Yhdistyksemme on yksi Suomen 80 :sta Pelastakaa Lapset ry:n alaisesta paikallisyhdistyksestä.

1.1.2019 jäsenmäärämme oli 147.

Historia

Joulukuun 1. päivänä vuonna 1964 kokoontui 13 lasten asioista huolta kantavaa ihmistä keskustelemaan mahdollisuudesta auttaa lapsia. Kokoontumisen lopputuloksena perustettiin Pelastakaa Lapset Imatran osasto.

Osasto alkoi toimia ripeästi ja suunnitteli avun tarpeessa oleville lapsille kesäsiirtolatoimintaa. Se ei toteutunut, mutta leiritoiminta toteutui ja jatkui vireänä lähes 30 vuoden ajan. Sen jälkeen leirit muuttuivat retkipäiviksi.

Kun leiritoiminta loppui, tuli yhdistykselle mahdolliseksi tukea perheitä enemmän taloudellisesti. Varoja kertyi alkuvuosien tärkeistä toimintamuodoista: lastenjuhlista, kirkkoilloista ja matineoista.

1990-luvun alkupuolella yhdistys vuokrasi ensimmäisen kiinteän kirppiksen Pohjolan Liikenteen talleilta Imatrankoskelta. Sieltä matka johti Sienimäen ja Vuoksenniskan kautta Mansikkalaan Pulliaisen taloon ja helmikuussa 2018 muutimme nykyisiin tiloihin liikekeskus Mansikkapaikkaan, Tainionkoskentie 68 55120 Imatra.

Nykypäivä

Yhdistyksemme toimii nykyisin useilla eri tahoilla.

Kirppis on yhdistyksen näkyvin osa. Imatran ja lähikuntien asukkaat ovat ottaneet sen niin omakseen, että lahjoitustavarasta ei ole ollut puutetta ja kauppa on käynyt. Kirppiksellä yhteisöllisyys toimii loistavasti. Siellä toimiminen koetaan kannustavaksi.

Kirppiksen tulot kiinteiden menojen jälkeen käytetään avustuksiin ja mentoritoimintaan.

Olemme innoissamme mentoroinnin ja Eväitä elämälle -hankkeen saamasta hyvästä palautteesta. Yhdistyksemme on satsannut paljon tähän suoraan lasten hyvinvointia ja hyvää tulevaisuutta vahvistavaan toimintaan. Näin tulemme myöskin  jatkamaan tulevaisuudessakin.